V míse smícháme 110 g mouky, 2 vanilkové cukry, 150 g cukru a 2 žloutky. Ze 2 bílků ušleháme sníh se špetkou soli a opatrně ho vmícháme do směsi. Vše vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Z 50 g mouky, 1 dl mléka, 30 g cukru a 30 g kakaa vyšleháme těsto a mřížkovaně vléváme do směsi ve formě.
Dáme péct do předehřáté trouby na 60 minut při 180 °C.
Ve 250 ml mléka uvaříme pudink dle návodu a necháme vychladnout. Utřeme tvaroh se žloutkem, 3 vanilkovými cukry a 30 g cukru. Poté vmícháme pudink. Korpus rozřízneme napůl a lehce pomažeme směsí. Většinu směsi namažeme navrch (část si ještě necháme na dozdobení). Do krému jemně vtlačíme jahody. Nakonec si dáme zbytek pudinkovo-tvarohové směsi do sáčku a stříkáme do mezer mezi jahodami. Kdo má rád, může zalít čirým želé.
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem