V míse smícháme 110 g mouky, 2 vanilkové cukry, 150 g cukru a 2 žloutky. Ze 2 bílků ušleháme sníh se špetkou soli a opatrně ho vmícháme do směsi. Vše vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Z 50 g mouky, 1 dl mléka, 30 g cukru a 30 g kakaa vyšleháme těsto a mřížkovaně vléváme do směsi ve formě.
Dáme péct do předehřáté trouby na 60 minut při 180 °C.
Ve 250 ml mléka uvaříme pudink dle návodu a necháme vychladnout. Utřeme tvaroh se žloutkem, 3 vanilkovými cukry a 30 g cukru. Poté vmícháme pudink. Korpus rozřízneme napůl a lehce pomažeme směsí. Většinu směsi namažeme navrch (část si ještě necháme na dozdobení). Do krému jemně vtlačíme jahody. Nakonec si dáme zbytek pudinkovo-tvarohové směsi do sáčku a stříkáme do mezer mezi jahodami. Kdo má rád, může zalít čirým želé.
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)
1) Jako první si vezmeme jednu velikou mísu, do které si zaděláme těsto na korpus. Smícháme tedy všechny ingredience na…
více o Domácí želatinový koláč