Alpské brambory

2.75

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks cibule 150 g
    • 60
      g slunečnicový olej
    • 1
      kg brambory
    • sůl
    • 1
      lžička majoránka
    • 2
      lžíce pažitka posekaná
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička mletý kmín
    • cibulová nať
    • 150
      g ementál

Postup přípravy receptu

  • Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka. Prochladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme v hlubší pánvi na oleji dosklovita. Přidáme brambory, sůl, pepř a opečeme je za stálého obracení asi 10 minut dokřupava. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
  • Pánev s bramborami stáhneme z ohně a přidáme strouhaný sýr, kmín, majoránku a sekanou pažitku. Vše promícháme a hned podáváme. Můžeme doplnit acidofilním mlékem nebo salátem z čerstvé zeleniny.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: