Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka. Prochladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme v hlubší pánvi na oleji dosklovita. Přidáme brambory, sůl, pepř a opečeme je za stálého obracení asi 10 minut dokřupava. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
Pánev s bramborami stáhneme z ohně a přidáme strouhaný sýr, kmín, majoránku a sekanou pažitku. Vše promícháme a hned podáváme. Můžeme doplnit acidofilním mlékem nebo salátem z čerstvé zeleniny.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme…
více o Skořicový koláč se švestkami
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka