ks
klobása
3 druhy, např. ostravská, čabajská atd. (od každého 1 pár)
1
balíček
kysané zelí
kmín
8
ks
jalovec
kuličky
4
ks
kotlety
1
ks
jablka
Postup přípravy receptu
Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu a pak už vrstvíme – kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané) nakrájené na kolečka a zalijeme bílým vínem. Další vrstvu tvoří klobásy nakrájené také na kolečka a na ně kotlety (naklepané) a nakonec sůl, pepř, kmín, jalovec. Pečeme přikryté asi na 180 °C , až když jsou kotlety skoro měkké, odkryjeme, kotlety otočíme a dopečeme.
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena