ks
klobása
3 druhy, např. ostravská, čabajská atd. (od každého 1 pár)
1
balíček
kysané zelí
kmín
8
ks
jalovec
kuličky
4
ks
kotlety
1
ks
jablka
Postup přípravy receptu
Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu a pak už vrstvíme – kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané) nakrájené na kolečka a zalijeme bílým vínem. Další vrstvu tvoří klobásy nakrájené také na kolečka a na ně kotlety (naklepané) a nakonec sůl, pepř, kmín, jalovec. Pečeme přikryté asi na 180 °C , až když jsou kotlety skoro měkké, odkryjeme, kotlety otočíme a dopečeme.
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem