ks
klobása
3 druhy, např. ostravská, čabajská atd. (od každého 1 pár)
1
balíček
kysané zelí
kmín
8
ks
jalovec
kuličky
4
ks
kotlety
1
ks
jablka
Postup přípravy receptu
Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu a pak už vrstvíme – kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané) nakrájené na kolečka a zalijeme bílým vínem. Další vrstvu tvoří klobásy nakrájené také na kolečka a na ně kotlety (naklepané) a nakonec sůl, pepř, kmín, jalovec. Pečeme přikryté asi na 180 °C , až když jsou kotlety skoro měkké, odkryjeme, kotlety otočíme a dopečeme.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a na plátky nakrájeného Šmakouna, posypeme…
více o Krabí tyčinky se zeleninou