
2.75
Nejprve náplň: pokrájenou cibuli osmahneme dorůžova na slanině, odstavíme, přidáme smetanu, vejce, sůl, kmín a důkladně… více o Cibulový koláč
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,… více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady v míse a rukou uhněteme těsto. Těsto je hotové, když se nelepí, dle potřeby… více o Rychlý cibulový koláč
Cukrářka Ksenia Penkina z kanadského Vancouveru je v cukrářských kruzích známá jako Glazing… Celý článek
Pro někoho představuje příprava domácích houskových knedlíků téměř nadlidský úkol, přitom to… Celý článek
Zelenina a ovoce obsahují látky, které jsou pro naše zdraví a výživu velice důležité a… Celý článek
Masopustní oslavy se odjakživa pojí s hodováním a zábavou. Hojně slavit můžete ještě do… Celý článek
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. polovinu celeru nakrájíme na kostičky a spolu s masem vložíme… více o Hovězí na celeru
Z kuřete nebo kuřecích prsou nakrájíme malé kousky. Smícháme smetanu a šlehačku do misky, přidáme cca dvě lžíce medu,… více o Kuře na smetaně a medu
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do… více o Tvarohová buchta s margotkou
Okurku nakrájíme nadrobno, cibuli nastrouháme a smíchame se smetanou, hořčicí, dochutíme polévkovým kořením. více o Majonéza ze zakysané smetany
1. Rajčata opláchneme a rozčtvrtíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme.Rybí filety a vyloupané krevety očistíme a… více o Paella de marisco
Cibuli očistíme a nakrájíme a na másle zpěníme. Žampiony očištěné nakrájíme na vetší kostky a vložíme do hrnce k… více o Žampionový krém se smetanou
Vepřové řízky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na másle a oleji. Rajčata… více o Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Květák lehce povaříme v osolené vodě, aby trochu změknul. Do květáku naděláme opačnou stranou vařečky díry a do každé… více o Květáková hlava II.
Den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, veje,… více o Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Droždí, trochu mléka a cukru smícháme a necháme kynout. Smícháme mouku, zbylý cukr a mléko, rozinky máčené v rumu, kůru… více o Vláčný mazanec
Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme smetanu a vypracujeme těsto. Vyválíme plát asi 4 mm vysoký, posypeme cukrem a… více o Mandlové čtverečky
Kečup, hořčici, worchestr, olej svaříme na omáčku a dáme stranou buřty, cibuli a okurku nakrájíme na nudličky a… více o Ševcovský salát