Do mouky přidejte vodu, droždí, sůl a olej a zadělejte těsto. Ruce si lehce namočte olejem a vymačkejte těsto na plech. Nejlíp od kraje ke kraji, aby těsto bylo co nejtenčí. Těsto pomažte kečupem a posypte bazalkou.
Navrch poklaďte uzeninu, cibuli nakrájenou na tenké plátky, rajčata a papriku nakrájenou na proužky. Nakonec posypte sýrem.
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou