koření - americké brambory
může být majoránka, grilovací koření apod.
Postup přípravy receptu
Brambory omyjeme, důkladně očistíme a pokrájíme na měsíčky.
Troubu si předehřejeme asi na 200 °C. Na plech nalijeme olej a poklademe čtvrtky brambor tak, aby se nedotýkaly. Posypeme kořením. Potom každou bramboru obrátíme a opět posypeme kořením.
Plech vložíme do trouby a americké brambory pečeme 20–30 minut, dokud brambory nezměknou.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví