koření - americké brambory
může být majoránka, grilovací koření apod.
Postup přípravy receptu
Brambory omyjeme, důkladně očistíme a pokrájíme na měsíčky.
Troubu si předehřejeme asi na 200 °C. Na plech nalijeme olej a poklademe čtvrtky brambor tak, aby se nedotýkaly. Posypeme kořením. Potom každou bramboru obrátíme a opět posypeme kořením.
Plech vložíme do trouby a americké brambory pečeme 20–30 minut, dokud brambory nezměknou.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem