koření - americké brambory
může být majoránka, grilovací koření apod.
Postup přípravy receptu
Brambory omyjeme, důkladně očistíme a pokrájíme na měsíčky.
Troubu si předehřejeme asi na 200 °C. Na plech nalijeme olej a poklademe čtvrtky brambor tak, aby se nedotýkaly. Posypeme kořením. Potom každou bramboru obrátíme a opět posypeme kořením.
Plech vložíme do trouby a americké brambory pečeme 20–30 minut, dokud brambory nezměknou.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem