g
hořká čokoláda
s vysokým podílem kakaa (min. 70%)
160
g
hladká mouka
360
g
máslo
400
g
hnědý cukr
6
ks
vejce
80
g
kakao
holandské
Postup přípravy receptu
Maslo a cokoladu rozpustime ve vodni lazni a nechame vystynout. Cela vejce vyslehame s cukrem do peny. Pridame cokoladovou penu a nakonec opatrne vmichame presetou mouku s kakaem. Peceme v pekacku s pec. papirem pri 180´C 25 min.
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč