g
hořká čokoláda
s vysokým podílem kakaa (min. 70%)
160
g
hladká mouka
360
g
máslo
400
g
hnědý cukr
6
ks
vejce
80
g
kakao
holandské
Postup přípravy receptu
Maslo a cokoladu rozpustime ve vodni lazni a nechame vystynout. Cela vejce vyslehame s cukrem do peny. Pridame cokoladovou penu a nakonec opatrne vmichame presetou mouku s kakaem. Peceme v pekacku s pec. papirem pri 180´C 25 min.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou