g
hořká čokoláda
s vysokým podílem kakaa (min. 70%)
160
g
hladká mouka
360
g
máslo
400
g
hnědý cukr
6
ks
vejce
80
g
kakao
holandské
Postup přípravy receptu
Maslo a cokoladu rozpustime ve vodni lazni a nechame vystynout. Cela vejce vyslehame s cukrem do peny. Pridame cokoladovou penu a nakonec opatrne vmichame presetou mouku s kakaem. Peceme v pekacku s pec. papirem pri 180´C 25 min.
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodinky do lednice. Cukroví můžeme dělat…
více o Skořicové cukroví s oříšky