Hovězí maso vcelku osolíme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, posypeme bazalkou a prudce po všech stranách osmažíme, aby se maso zatáhlo. Poté maso dáme do pekáče, podlijeme vodou a přikryté pečeme 2 hodiny při 210 °C. Zatím oloupeme brambory a pokrájíme na kostky, mrkev na kolečka a cibuli na větší kusy. Po 2 hodinách pečení přidáme zeleninu k masu a pečeme dále do změknutí. Po upečení šťávu zahustíme lžičkou škrobové moučky. Vše se peče v jednom pekáči, takže chutě se dokonale propojí.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a na plátky nakrájeného Šmakouna, posypeme…
více o Krabí tyčinky se zeleninou