Hovězí maso vcelku osolíme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, posypeme bazalkou a prudce po všech stranách osmažíme, aby se maso zatáhlo. Poté maso dáme do pekáče, podlijeme vodou a přikryté pečeme 2 hodiny při 210 °C. Zatím oloupeme brambory a pokrájíme na kostky, mrkev na kolečka a cibuli na větší kusy. Po 2 hodinách pečení přidáme zeleninu k masu a pečeme dále do změknutí. Po upečení šťávu zahustíme lžičkou škrobové moučky. Vše se peče v jednom pekáči, takže chutě se dokonale propojí.
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu.
V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková…
více o Tiramisu, které nezklame
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku