Všechny suché suroviny dobře smícháme. V jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej. Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám, ručním mixérem zpracujeme v hladké těsto, několik minut necháme nabobtnat. Na pánvi rozpustíme trochu másla nebo margarínu, vložíme po čtvrtce těsta a necháme při nízké teplotě opatrně péct (rychle ztmavnou). Otočíme, jakmile vrchní strana není tekutá a druhou stranu pečeme také dozlatova. K lívancům chutná obzvlášť dobře malinový džem.
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku,…
více o Bramborová paštika s uzeninou
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený…
více o Špenátové karbanátky bez masa
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina