Všechny suché suroviny dobře smícháme. V jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej. Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám, ručním mixérem zpracujeme v hladké těsto, několik minut necháme nabobtnat. Na pánvi rozpustíme trochu másla nebo margarínu, vložíme po čtvrtce těsta a necháme při nízké teplotě opatrně péct (rychle ztmavnou). Otočíme, jakmile vrchní strana není tekutá a druhou stranu pečeme také dozlatova. K lívancům chutná obzvlášť dobře malinový džem.
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany