Všechny suché suroviny dobře smícháme. V jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej. Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám, ručním mixérem zpracujeme v hladké těsto, několik minut necháme nabobtnat. Na pánvi rozpustíme trochu másla nebo margarínu, vložíme po čtvrtce těsta a necháme při nízké teplotě opatrně péct (rychle ztmavnou). Otočíme, jakmile vrchní strana není tekutá a druhou stranu pečeme také dozlatova. K lívancům chutná obzvlášť dobře malinový džem.
1) Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo…
více o Bramborovo-cuketové kari
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle
Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhladle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý…
více o Moučník z čokolády Margot