Smícháme v jedné míse všechny suché ingredience, ve druhé všechny mokré. Přidáme mokrou směs do suché a vymícháme těsto, které rozdělíme do (12 ks) vymazaných košíčků. Plníme jen do 1/3.
Pečeme ve vyhřáté troubě 20–25 minut, dokud nezezlátnou (musí zůstat na dotek pružné). Necháme vychladnout na mřížce.
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví