Americké palačinky s horkými jablky

2.67

hodnoceno: 3
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Náplň
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce skořice
    • 3
      ks jablka
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 170
      g hladká mouka
    • 300
      ml mléko
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 2
      lžíce rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  • Nejprve si připravíme těsto na lívanečky.
  • Do mísy dáme prášek do pečiva, mouku, cukr a přidáme špetku soli. V druhé míse si rozšleháme vejce, poté přidáme mléko. Vše smícháme dohromady (metličkou, nebo ručním mixérem) a přidáme rozpuštěné máslo. Dáme na chvíli odpočinout do lednice.
  • Poznámka: Těsto je poměrně husté, kdo má raději řidší, může přidat trochu mléka, ale podle mě je tato konzistence ideální.
  • Rozpálíme si pánev. Lívance smažíme na sucho, bez másla i oleje. Velmi dobře se obrací. Na pánev dáme naběračkou doprostřed těsto. Průměr lívanečku by měl být asi 5 cm. Smažíme z každé strany asi 30 sekund. Až se na povrchu lívanečku začnou dělat bubliny, obrátíme. Takto osmažíme lívanečky z celého těsta a dáme odpočinout.
  • Náplň:
  • Oloupeme jablka a nakrájíme na malé kousíčky. Na tu samou pánev dáme rozpustit máslo a kousky jablek smažíme asi 2–3 minutky. Pak přidáme cukr. Ještě chvíli smažíme a těsně před vypnutím pánve přidáme skořici a promícháme.
  • Lívanečky servírujeme tak, že jednotlivé kousky vrstvíme a mezi ně dáváme jablečnou náplň. (Doprostřed na talíř dám první lívanec, na něj horká jablka, na to další lívanec a zase jablka. Takhle na sebe dám asi 4 nebo 5 lívanců.)
  • Lívanečky můžeme servírovat nahoře s kouskem másla. Dobrou chuť.
Zařazení: Vafle Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: