Do mísy dáme prášek do pečiva, mouku, cukr a přidáme špetku soli. V druhé míse si rozšleháme vejce, poté přidáme mléko. Vše smícháme dohromady (metličkou, nebo ručním mixérem) a přidáme rozpuštěné máslo. Dáme na chvíli odpočinout do lednice.
Poznámka: Těsto je poměrně husté, kdo má raději řidší, může přidat trochu mléka, ale podle mě je tato konzistence ideální.
Rozpálíme si pánev. Lívance smažíme na sucho, bez másla i oleje. Velmi dobře se obrací. Na pánev dáme naběračkou doprostřed těsto. Průměr lívanečku by měl být asi 5 cm. Smažíme z každé strany asi 30 sekund. Až se na povrchu lívanečku začnou dělat bubliny, obrátíme. Takto osmažíme lívanečky z celého těsta a dáme odpočinout.
Náplň:
Oloupeme jablka a nakrájíme na malé kousíčky. Na tu samou pánev dáme rozpustit máslo a kousky jablek smažíme asi 2–3 minutky. Pak přidáme cukr. Ještě chvíli smažíme a těsně před vypnutím pánve přidáme skořici a promícháme.
Lívanečky servírujeme tak, že jednotlivé kousky vrstvíme a mezi ně dáváme jablečnou náplň. (Doprostřed na talíř dám první lívanec, na něj horká jablka, na to další lívanec a zase jablka. Takhle na sebe dám asi 4 nebo 5 lívanců.)
Lívanečky můžeme servírovat nahoře s kouskem másla. Dobrou chuť.
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater