Smícháme (ručně nebo nejlépe mixérem) máslo a cukr, přidáme vejce a sodu rozpuštěnou ve dvou lžících mléka. Poté vidličkou rozmačkáme banány, smícháme ihned s těstem, aby nezhnědly a nakonec vmícháme všechny další ingredience. Pečeme ve vymazaném menším pekáčku (na klasický velký obdélníkový plech je třeba počítat s dvojitou dávkou) či hřbetu ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 30 minut nebo do doby, kdy se při testu párátkem těsto nelepí. Po vyjmutí z trouby necháme koláč vychladnout a podáváme.
Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med…
více o Banánový koláč s čokoládou
Formu vyložíme pečicím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka