Americký hamburger z vyzrálého hovězího

3

hodnoceno: 2
Příprava: 45 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • sůl
    • rajčata
    • pepř mletý
    • 3
      lžička worcestrová omáčka
    • 4
      ks žemle
    • plátkový sýr
    • 750
      g hovězí maso vyzrálé, například odkrojky z roštěnce, pomleté
    • salát
    • olej několik kapek na potření

Postup přípravy receptu

  • Mleté maso důkladně prohněťte se solí a pepřem. Můžete dochutit i worcesterskou omáčkou. Z masa vytvarujte plošší karbanátky a dobře je upěchujte. Potřete olejem a z obou stran dobře opečte nejlépe na grilu či grilovací pánvi, případně na nepřilnavé silnostěnné běžné pánvi. Podávejte podle vlastní fantazie, v nasucho opečené rozkrojené žemli s oblohou ze salátových listů, cibule, rajčat a sýra, nebo „na vidličku“ jen na půlce žemle a ozdobené zeleninou, kterou jste krátce opekli ve výpeku v pánvi.
  • Aby se hamburger nerozpadal, je třeba použít vysoce kvalitní, šťavnaté maso, které má určité množství vnitřního tuku, jenž při umletí působí jako pojidlo. Je zapotřebí maso dobře upěchovat a vytvarovat – nám se osvědčil i přídavek lžičky škrobu do masové směsi a lehké slisování placek mezi dvěma prkénky.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: