g
hovězí maso
vyzrálé, například odkrojky z roštěnce, pomleté
salát
olej
několik kapek na potření
Postup přípravy receptu
Mleté maso důkladně prohněťte se solí a pepřem. Můžete dochutit i worcesterskou omáčkou. Z masa vytvarujte plošší karbanátky a dobře je upěchujte. Potřete olejem a z obou stran dobře opečte nejlépe na grilu či grilovací pánvi, případně na nepřilnavé silnostěnné běžné pánvi. Podávejte podle vlastní fantazie, v nasucho opečené rozkrojené žemli s oblohou ze salátových listů, cibule, rajčat a sýra, nebo „na vidličku“ jen na půlce žemle a ozdobené zeleninou, kterou jste krátce opekli ve výpeku v pánvi.
Aby se hamburger nerozpadal, je třeba použít vysoce kvalitní, šťavnaté maso, které má určité množství vnitřního tuku, jenž při umletí působí jako pojidlo. Je zapotřebí maso dobře upěchovat a vytvarovat – nám se osvědčil i přídavek lžičky škrobu do masové směsi a lehké slisování placek mezi dvěma prkénky.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy