Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm (mohou být i neoloupané s řádně vydrhnutou slupkou) a promícháme s trochou oleje.
Z takto připravených brambor vyskládáme v zapékací misce kolem masa „věneček“. Na každý kousek masa dáme půlku kompotované broskve, nastrouháme tvrdý sýr a poprášíme troškou mleté papriky.
Takto připravené řízky necháme odležet dva dny v chladu a teprve pak upečeme (asi 25 minut).
Podáváme se zeleninovou oblohou, různými zeleninovými saláty a zapíjíme dobrým vínem.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Do tvarohu postupně zamícháme máslo, vejce, mouku a jablka. Potom vymícháme s mlékem. Na lívanečníku (pánvi) opékamé po…
více o Tvarohovo-jablečné lívanečky
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky