Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm (mohou být i neoloupané s řádně vydrhnutou slupkou) a promícháme s trochou oleje.
Z takto připravených brambor vyskládáme v zapékací misce kolem masa „věneček“. Na každý kousek masa dáme půlku kompotované broskve, nastrouháme tvrdý sýr a poprášíme troškou mleté papriky.
Takto připravené řízky necháme odležet dva dny v chladu a teprve pak upečeme (asi 25 minut).
Podáváme se zeleninovou oblohou, různými zeleninovými saláty a zapíjíme dobrým vínem.
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou…
více o Kuřecí kousky s bramborákem
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu