Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet a pak jím pokryjeme dno a část okrajů plechu vyloženého pečicím papírem.
Nastrouhaná jablka osladíme, ochutíme a za občasného promíchání podusíme pod poklicí doměkka. Pak odstavíme, necháme vychladnout. Do vychladlých jablek vmícháme tuhý sníh z bílků. Jablečnou náplň rovnoměrně naneseme na těsto a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (170 °C) dorůžova. Po upečení necháme vychladnout.
Z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink, který necháme pod fólií (abychom neměli škraloup) vychladnout. Po vychladnutí pudink vyšleháme s cukrem. Smetanu vyšleháme a smícháme s pudinkem. Krémem potřeme vychladlý řez (koláč) a dáme vychladit.
Před podáváním můžeme koláč dozdobit skořicí, plátkem jablka, nebo lístkem meduňky.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort