Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet a pak jím pokryjeme dno a část okrajů plechu vyloženého pečicím papírem.
Nastrouhaná jablka osladíme, ochutíme a za občasného promíchání podusíme pod poklicí doměkka. Pak odstavíme, necháme vychladnout. Do vychladlých jablek vmícháme tuhý sníh z bílků. Jablečnou náplň rovnoměrně naneseme na těsto a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (170 °C) dorůžova. Po upečení necháme vychladnout.
Z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink, který necháme pod fólií (abychom neměli škraloup) vychladnout. Po vychladnutí pudink vyšleháme s cukrem. Smetanu vyšleháme a smícháme s pudinkem. Krémem potřeme vychladlý řez (koláč) a dáme vychladit.
Před podáváním můžeme koláč dozdobit skořicí, plátkem jablka, nebo lístkem meduňky.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
Jemně nakrájenou cibuli osmažaaíme na tuku dorůžova, přidáme mlatou papriku a krátce zamícháme. Přidáme ihned rajčatový…
více o Falešná gulášová polévka