Ananasová pizza Uděláme kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Smícháme prosátou mouku se solí, přidáme kvásek, olej a postupně vodu.… více o Ananasová pizza
Ananasová podkova Nejdříve si dno podkovy obkreslíme na papír na pečení a vystřihneme (o trochu více, než je obrys tužkou). Boky formy… více o Ananasová podkova
Ananasová pohádka Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme šťávu z kompotu, olej, mouku a kypřidlo. Nakonec vmícháme kousky ananasu a… více o Ananasová pohádka
Šeříkové květy: Tajná zbraň vaší kuchyně, která dodá jídlu chuť… Šeříkové květy nejsou jen krásné, ale také užitečné. Od čajů po dezerty, tyto fialové krásky… Celý článek
Grilovaná krkovice podle šéfkuchařů: Jak vybrat dobré maso, jak… Šťavnatý uvnitř, křupavý na povrchu, s charakteristickým otiskem grilovací mřížky. Mezi… Celý článek
Co ochutnat v zahraničí? Toto jsou kulinářské poklady z… Cestování není jen o objevování nových míst, ale také o ochutnávání nám neznámých jídel. Ať už… Celý článek
4 tipy, jak správně uvařit chřest, aby byl dokonale křupavý! Chřest se dá připravit na mnoho různých způsobů, které se od sebe liší především v dalších… Celý článek
Pomazánka z jedové chýše Nakrájené sýry rozmačkáme, zalijeme asi 1 dl piva a rozetřeme s máslem a žloutky natvrdo. Přidáme drobně krájenou… více o Pomazánka z jedové chýše
Tátova chuťovka Na pánvičce na oleji osmažíme nakrájenou cibuli spolu s česnekem nakrájeným na kolečka do světle růžova. Přidáme… více o Tátova chuťovka
Tvarohové smaženky Tvaroh smíchám s vanilkovým cukrem a medem. Nakrájím si veku na 1 cm plátky a potřu připraveným tvarohem, přiklopím dva… více o Tvarohové smaženky
Maminčino kuře Do pekáčku nakrájíme asi dvě střední cibule,na cibuli dva hrnky čerstvých pokrájených hub (mohou být i sušené). Dále… více o Maminčino kuře
Moje brokolicová polévka Na másle necháme zesklovatět cibulu, přisypeme mouku a připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou a mlékem dle chuti a… více o Moje brokolicová polévka
Chřestový salát se zastřeným… Koprová majonéza Žloutky, koření a dochucovadla až na olej dobře rozmícháme v misce. Za stálého šlehání přiléváme… více o Chřestový salát se zastřeným vejcem, koprovou majonézou a slaninovým chipsem
Klasické tiramisu Vyšleháme šlehačku, ke které přidáme zvlášť vyšlehaný žloutek s cukrem. Přidáme pomazánková másla. Pro lepší spojení a… více o Klasické tiramisu
Divoká houbovka s žemlovými… Na másle si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme. Poté zalijeme… více o Divoká houbovka s žemlovými knedlíky
Zelný salát s mrkví a křenem Zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme je, promneme, promícháme s nastrouhanou mrkví a křenem a necháme chvíli… více o Zelný salát s mrkví a křenem
Tortilla s kuřecím masem Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a okořeníme. Na pánev dáme trochu oleje a orestujeme. Zeleninu… více o Tortilla s kuřecím masem
Roláda z piškotů Piškoty rozdrtíme na válu válečkem, nasypeme do mísy, přidáme cukr, kondenzované mléko nebo smetanu, rum, kávu a kakao.… více o Roláda z piškotů
Likér z máty peprné Listy máty nakrájíme nadrobno, vložíme do láhve a zalijeme vodkou. Dáme dobře zazátkované asi na čtyři dny na slunce.… více o Likér z máty peprné