Uděláme kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Smícháme prosátou mouku se solí, přidáme kvásek, olej a postupně vodu. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout v teple půl hodiny. Mezitím smícháme rajčatové pyré s prolisovaným česnekem, solí a oreganem. Šunku nakrájíme na kousky, sýr nastrouháme a ananasový kompot scedíme. Těsto pak rozdělíme na dvě části podle velikosti formy nebo plechu. Těsto tence vyválíme a dáme do formy vyložené pečicím papírem nebo vymazané olejem. Můžeme dát i na plech. Naneseme na něj rajčatovou směs, na ni dáme půlku strouhaného sýra, poklademe šunkou a posypeme zbytkem sýru. Přidáme ananasové kostky a posypeme oreganem. Pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220 °C cca 15 minut.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát