Uděláme kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Smícháme prosátou mouku se solí, přidáme kvásek, olej a postupně vodu. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout v teple půl hodiny. Mezitím smícháme rajčatové pyré s prolisovaným česnekem, solí a oreganem. Šunku nakrájíme na kousky, sýr nastrouháme a ananasový kompot scedíme. Těsto pak rozdělíme na dvě části podle velikosti formy nebo plechu. Těsto tence vyválíme a dáme do formy vyložené pečicím papírem nebo vymazané olejem. Můžeme dát i na plech. Naneseme na něj rajčatovou směs, na ni dáme půlku strouhaného sýra, poklademe šunkou a posypeme zbytkem sýru. Přidáme ananasové kostky a posypeme oreganem. Pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220 °C cca 15 minut.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater