Uděláme kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Smícháme prosátou mouku se solí, přidáme kvásek, olej a postupně vodu. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout v teple půl hodiny. Mezitím smícháme rajčatové pyré s prolisovaným česnekem, solí a oreganem. Šunku nakrájíme na kousky, sýr nastrouháme a ananasový kompot scedíme. Těsto pak rozdělíme na dvě části podle velikosti formy nebo plechu. Těsto tence vyválíme a dáme do formy vyložené pečicím papírem nebo vymazané olejem. Můžeme dát i na plech. Naneseme na něj rajčatovou směs, na ni dáme půlku strouhaného sýra, poklademe šunkou a posypeme zbytkem sýru. Přidáme ananasové kostky a posypeme oreganem. Pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220 °C cca 15 minut.
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky