Uděláme kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Smícháme prosátou mouku se solí, přidáme kvásek, olej a postupně vodu. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout v teple půl hodiny. Mezitím smícháme rajčatové pyré s prolisovaným česnekem, solí a oreganem. Šunku nakrájíme na kousky, sýr nastrouháme a ananasový kompot scedíme. Těsto pak rozdělíme na dvě části podle velikosti formy nebo plechu. Těsto tence vyválíme a dáme do formy vyložené pečicím papírem nebo vymazané olejem. Můžeme dát i na plech. Naneseme na něj rajčatovou směs, na ni dáme půlku strouhaného sýra, poklademe šunkou a posypeme zbytkem sýru. Přidáme ananasové kostky a posypeme oreganem. Pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220 °C cca 15 minut.
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček