Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem do husté pěny, přidáme plechovku ananasového kompotu se šťávou a polovinu pokrájených jahod. Přisypeme 2 hrnky polohrubé mouky, kypřicí prášek do pečiva a 1 balíček vanilkového cukru. Vše dobře promícháme a vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme péci na 170 °C, peče se zhruba 15–20 minut.
Mezitím si připravíme krém. Měkký tvaroh smícháme s trochou šlehačky a ledové kávy, přisypeme 1,5 vanilkového cukru a šlehačem vyšleháme do hladka. Nakonec přidáme asi 5 jahod, které všleháme do krému. Vzniklý krém natřeme na upečenou vychladlou buchtu a poklademe pokrájenými jahodami, navrch postříkáme čokoládovou polevou.
Pekáč vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenou cibulí (hodně), na to poklademe již okořeněné kuře. Dáme péct.…
více o Francouzské kuře se sýrem
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka