Ananasovo-jahodové řezy s krémem z ledové kávy

2.14

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 250
      g jahody čerstvé
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      plechovka ananas
  • Náplň
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 5
      ks jahody měkčí
    • 1
      ks šlehačka ve spreji
    • 1
      ks tvaroh
    • 1
      ks ledová káva malá krabička
  • Na ozdobu
    • 15
      ks jahody
    • 1
      balíček čokoládová poleva rozpustná v horké vodě

Postup přípravy receptu

  • Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem do husté pěny, přidáme plechovku ananasového kompotu se šťávou a polovinu pokrájených jahod. Přisypeme 2 hrnky polohrubé mouky, kypřicí prášek do pečiva a 1 balíček vanilkového cukru. Vše dobře promícháme a vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme péci na 170 °C, peče se zhruba 15–20 minut.
  • Mezitím si připravíme krém. Měkký tvaroh smícháme s trochou šlehačky a ledové kávy, přisypeme 1,5 vanilkového cukru a šlehačem vyšleháme do hladka. Nakonec přidáme asi 5 jahod, které všleháme do krému. Vzniklý krém natřeme na upečenou vychladlou buchtu a poklademe pokrájenými jahodami, navrch postříkáme čokoládovou polevou.
Zařazení: Moučníky Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: