Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem do husté pěny, přidáme plechovku ananasového kompotu se šťávou a polovinu pokrájených jahod. Přisypeme 2 hrnky polohrubé mouky, kypřicí prášek do pečiva a 1 balíček vanilkového cukru. Vše dobře promícháme a vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme péci na 170 °C, peče se zhruba 15–20 minut.
Mezitím si připravíme krém. Měkký tvaroh smícháme s trochou šlehačky a ledové kávy, přisypeme 1,5 vanilkového cukru a šlehačem vyšleháme do hladka. Nakonec přidáme asi 5 jahod, které všleháme do krému. Vzniklý krém natřeme na upečenou vychladlou buchtu a poklademe pokrájenými jahodami, navrch postříkáme čokoládovou polevou.
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky