Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem do husté pěny, přidáme plechovku ananasového kompotu se šťávou a polovinu pokrájených jahod. Přisypeme 2 hrnky polohrubé mouky, kypřicí prášek do pečiva a 1 balíček vanilkového cukru. Vše dobře promícháme a vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme péci na 170 °C, peče se zhruba 15–20 minut.
Mezitím si připravíme krém. Měkký tvaroh smícháme s trochou šlehačky a ledové kávy, přisypeme 1,5 vanilkového cukru a šlehačem vyšleháme do hladka. Nakonec přidáme asi 5 jahod, které všleháme do krému. Vzniklý krém natřeme na upečenou vychladlou buchtu a poklademe pokrájenými jahodami, navrch postříkáme čokoládovou polevou.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a…
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka