plechovka
ananasový kompot
menší – rozmixovat i se šťávou
2
lžička
jedlá soda
1,5
hrnek
cukr krupice
Krém
1
balíček
vanilkový cukr
1
kelímek
vanilkový pudink
nebo uvařit půl vanilkového pudinku ve 200 ml mléka
1
ks
čokoláda na vaření
2
kelímek
pomazánkové máslo
1
hrst
ořechy
1,5
lžíce
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience na těsto zamícháme, dáme péct, necháme vychladnout a potřeme krémem. Nakonec posypeme sekanými ořechy a postříkáme čokoladou (100 g čokolády na vaření a 70 g ztuženého tuku rozpustit ve vodní lázni).
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná