Andělská roláda

2.71

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto:
    • 40
      g hladká mouka
    • moučkový cukr na posypání
    • 30
      g kokos
    • 5
      ks sníh z bílku
    • pečící papír
    • 80
      g cukr krupice
  • Náplň:
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 400
      ml smetana ke šlehání
  • Dohotovení:
    • strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  • Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, do něj zlehka vmícháme mouku s kokosem. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C cca 10 minut –⁠ nepřesušit! Upečený plát pocukrujeme zlehka moučkovým cukrem a překlopíme na utěrku. Z teplého plátu opatrně sundáme pečicí papír (pokud nejde, navlhčíme ho vodou a chvíli necháme, pak odstraníme). Necháme vychladnout.
  • Smetanu, ztužovač a cukry ušleháme. Větší částí šlehačky natřeme plát a zarolujeme do rolády, tu zlehka potřeme zbytkem šlehačky a celou roládu obalíme v kokosu. Dáme vychladit a proležet do druhého dne.
  • *Roláda je jednoduchá a výborná.
Zařazení: Zákusky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: