Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, do něj zlehka vmícháme mouku s kokosem. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C cca 10 minut – nepřesušit! Upečený plát pocukrujeme zlehka moučkovým cukrem a překlopíme na utěrku. Z teplého plátu opatrně sundáme pečicí papír (pokud nejde, navlhčíme ho vodou a chvíli necháme, pak odstraníme). Necháme vychladnout.
Smetanu, ztužovač a cukry ušleháme. Větší částí šlehačky natřeme plát a zarolujeme do rolády, tu zlehka potřeme zbytkem šlehačky a celou roládu obalíme v kokosu. Dáme vychladit a proležet do druhého dne.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě