
3
Ovesné vločky a mléko dejte do menší pánve a za stálého míchání, aby se nepřipálily, je uveďte k varu. Po 5–7 minutách… více o Ovesná kaše tří medvědů
Do hrnce dáme ovesné vločky, mléko, vodu a přivedeme k varu. Vaříme cca 3 minuty, dokud kaše nezačne houstnout. Přidáme… více o Ovesná kaše s ovocem
Dáme vařit mléko, které podle chuti osladíme. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový… více o Rychlá ovesná kaše k snídani
Ovocné knedlíky patří k létu stejně neodmyslitelně jako slunce a prázdniny. A ty s meruňkami… Celý článek
Ne pro každého znamená okurková sezona odpočinek a nicnedělání. Obzvlášť v Čechách. Skoro by… Celý článek
Cukety jsou letní hit a je celkem jedno, jestli jste si je vypěstovali sami, od někoho dostali… Celý článek
Šopský salát neboli šopák my Češi důvěrně známe. Není divu, můžete si ho dát téměř v každé… Celý článek
Všechny přísady na nálev 5 minut povaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme kečup. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka,… více o Domácí utopenci
Ze všech ingrediencí uděláme husté těsto a dáme vykynout. Pak vytvoříme 25 bochánků, do kterých vložíme asi 8 cm párek… více o Dalamánky s párkem
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní… více o Jablkový koláč od babičky
Vše nakrájíme na kostky, cibuli, párek na kolečka a střídavě napicháváme na špejli. Pak každou špejli obalíme v… více o Sýrová jehla
Stehýnka vložíme do zapékací mísy, pokapeme citrónem, zalejeme smetanou a kuřecím vývarem, přidáme na kousky nakrájený… více o Kuřecí stehna z Francie
Nudle vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme 10-12 minut, podle návodu. Potom je slijeme, propláchneme studenou vodou… více o Nákyp z těstovin
V mléce rozkvedláme žloutky, cukr, sůl a za stálého míchání přidáme mouku. Pak tuhý sníh z bílků s borůvkami. Na tukem… více o Borůvkové lívance
Cibuli nakrájíme na klínky, hrušky na čtrvtky. Vyřízneme jádřince a společně vše opečeme na másle (nejlépe v takové… více o Vepřové na hruškách
Utřeme těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto před pečením nalijeme uvařený pudink. Pečeme na… více o Péřovka
Neloupané lilky nakrájejte na plátky a nechte je 10 minut vymáčet ve slané vodě. Ta vytáhne případnou hořkost z plodů a… více o Caponata
1. Brambory uvaříme s vegetou. 2. Vedle ve vodě svaříme nálev z divokého koření a přilijeme ho k bramborám. 3.… více o Kulajda Bílá Jindřiška
Velký korpus: žloutky ušleháme za postupného přidávání horké vody a kávy, pak přidáme cukr a dále šleháme do pěny.… více o Dort s jezírkem