Brambory ve slupce omyjeme, a rukou na ně promneme hrubozrnou mořskou sůl. Napíchneme na kovové špejle na špízy a dáme péct do trouby na cca 1 hodinu - při 250°C. Lepší jsou špejle kovové, protože se přes ně teplo dostane dovniř.
Jakmile uvidíme, že jsou brambory upečené - kůrka bude hodně smrsklá a začnou hnědnout, podáváme.
Brambory si každý na talíři rozpůlí, přidá lžičku másla, promíchá s vnitřkem a nakonec na do dáte lžičku zakysané smetany (můžete si jí dle chutí dochutit česnekem).
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout,…
více o Vynikající kuře na paprice
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky