Anglické brambory

3.14

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      ks brambory velké
    • mořská sůl hrubozrnná
    • zakysaná smetana
    • česnek
    • máslo

Postup přípravy receptu

  • Brambory ve slupce omyjeme, a rukou na ně promneme hrubozrnou mořskou sůl. Napíchneme na kovové špejle na špízy a dáme péct do trouby na cca 1 hodinu - při 250°C. Lepší jsou špejle kovové, protože se přes ně teplo dostane dovniř.
  • Jakmile uvidíme, že jsou brambory upečené - kůrka bude hodně smrsklá a začnou hnědnout, podáváme.
  • Brambory si každý na talíři rozpůlí, přidá lžičku másla, promíchá s vnitřkem a nakonec na do dáte lžičku zakysané smetany (můžete si jí dle chutí dochutit česnekem).
  • Je to výborné samotné i jako příloha.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: