Brambory ve slupce omyjeme, a rukou na ně promneme hrubozrnou mořskou sůl. Napíchneme na kovové špejle na špízy a dáme péct do trouby na cca 1 hodinu - při 250°C. Lepší jsou špejle kovové, protože se přes ně teplo dostane dovniř.
Jakmile uvidíme, že jsou brambory upečené - kůrka bude hodně smrsklá a začnou hnědnout, podáváme.
Brambory si každý na talíři rozpůlí, přidá lžičku másla, promíchá s vnitřkem a nakonec na do dáte lžičku zakysané smetany (můžete si jí dle chutí dochutit česnekem).
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou…
více o Kuřecí kousky s bramborákem
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout,…
více o Vynikající kuře na paprice