Brambory ve slupce omyjeme, a rukou na ně promneme hrubozrnou mořskou sůl. Napíchneme na kovové špejle na špízy a dáme péct do trouby na cca 1 hodinu - při 250°C. Lepší jsou špejle kovové, protože se přes ně teplo dostane dovniř.
Jakmile uvidíme, že jsou brambory upečené - kůrka bude hodně smrsklá a začnou hnědnout, podáváme.
Brambory si každý na talíři rozpůlí, přidá lžičku másla, promíchá s vnitřkem a nakonec na do dáte lžičku zakysané smetany (můžete si jí dle chutí dochutit česnekem).
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Omyté mladé cukety nastrouháme i se šlupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát, přebytečnou vodu zcedíme.Na lžíci…
více o Cuketové placičky s dipem