g
sýr plísňový
niva, popřípadě gorgonzola či syrečky
1
lžíce
mouka
Postup přípravy receptu
Květák uvaříme do skoro měkka, nakrájíme jako na mozeček a dáme do větší mísy. Na olivovém oleji osmahneme kuře s kari a muškátovým ořechem. Přimícháme ke květáku, přidáme nakrájenou cibulku, kukuřici a nakrájený či nastrouhaný sýr a dáme do zapékací mísy. Na zbylém oleji připravíme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a okořeníme. Květákovou směs zalijeme omáčkou a navrch přidáme rozšlehaná vejce. Dáme zapéct do trouby a pečeme tak dlouho, dokud se neudělá křupavá krusta (asi 30 minut na 200 °C).
Brambory uvaříme ve slupce. Slejeme vodu, oloupeme brambory a přes "takovéto kulaté" mačkátko na brambory promačkáme do…
více o Rychlý bramborový salát
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme…
více o Skořicový koláč se švestkami
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE