g
sýr plísňový
niva, popřípadě gorgonzola či syrečky
1
lžíce
mouka
Postup přípravy receptu
Květák uvaříme do skoro měkka, nakrájíme jako na mozeček a dáme do větší mísy. Na olivovém oleji osmahneme kuře s kari a muškátovým ořechem. Přimícháme ke květáku, přidáme nakrájenou cibulku, kukuřici a nakrájený či nastrouhaný sýr a dáme do zapékací mísy. Na zbylém oleji připravíme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a okořeníme. Květákovou směs zalijeme omáčkou a navrch přidáme rozšlehaná vejce. Dáme zapéct do trouby a pečeme tak dlouho, dokud se neudělá křupavá krusta (asi 30 minut na 200 °C).
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka