g
sýr plísňový
niva, popřípadě gorgonzola či syrečky
1
lžíce
mouka
Postup přípravy receptu
Květák uvaříme do skoro měkka, nakrájíme jako na mozeček a dáme do větší mísy. Na olivovém oleji osmahneme kuře s kari a muškátovým ořechem. Přimícháme ke květáku, přidáme nakrájenou cibulku, kukuřici a nakrájený či nastrouhaný sýr a dáme do zapékací mísy. Na zbylém oleji připravíme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a okořeníme. Květákovou směs zalijeme omáčkou a navrch přidáme rozšlehaná vejce. Dáme zapéct do trouby a pečeme tak dlouho, dokud se neudělá křupavá krusta (asi 30 minut na 200 °C).
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše…
více o Zapečené brambory s párky